Bio-Dynamics België
Deel van de Bio-Dynamics Groep

Bio-Dynamics (Hoofdkwartier)

Nijverheidstraat 28, 8710 Wielsbeke - België

+0032 (0)9 210 31 60
+0032 (0)9 210 31 65
info@bio-dynamics.be

Contact LinkedIn Downloads Actualiteit

Erkende deskundigheid.

Meer dan 4000 referenties in Europa

De eigenschappen van het beton in combinatie met de technische expertise van Bio-Dynamics garanderen een snelle, budgetvriendelijke en kwalitatieve uitvoering.

Een lokale, economische en duurzame oplossing:

  • Duurzaam en kosteneffectief materiaal.
  • De sterkte van beton neemt toe met de tijd.
  • Het is weerbestendig en gemakkelijk te onderhouden.
  • Beton is een inert materiaal dat niet verbrandt, schimmelt of rot. Het geeft geen organische verbindingen af in de lucht en is milieuvriendelijk.
  • Het is ook recycleerbaar.

Bovendien wordt beton geproduceerd uit lokaal beschikbare materialen. Het heeft daarom een kleine ecologische voetafdruk en maakt het mogelijk de transporttijd en -kosten te verminderen en tegelijkertijd bij te dragen tot de ontwikkeling van de lokale economie.

Een unieke knowhow.

Bio-Dynamics heeft haar expertise opgebouwd rond monolithische betonnen tanks met vele voordelen:

  • De cilindrische en monolithische constructie biedt een robuuste en zelfdragende structuur.
  • De bekisting is gepatenteerd zonder koude verbindingen of voegen
  • Op maat van elk project kan Bio-Dynamics tanks tijdens het bouwen verwarmingssystemen, isolatiepanelen en leidingen rechtstreeks in de wanden integreren.

Projecten op maat.

Bio-Dynamics werkt rechtstreeks samen met de ingenieursbureaus om u de beste oplossing te bieden op het gebied van tankdimensionering en zal u adviseren over de juiste opties voor uw project. Elke tank wordt op maat gemaakt en bijgevolg kunnen veel kenmerken aan uw behoeften aangepast worden: mangaten, aantal openingen, dakbedekking, bekleding, enz.

Volledige ondersteuning.

Bio-Dynamics bestudeert ook bardage- en bekledingsoplossingen die aangepast zijn aan de technische, esthetische en milieu-uitdagingen van projecteigenaars.

Een gecertificeerde partner.

Bio-Dynamics is gecertificeerd onder het KIWA-kwaliteitslabel. Deze certificering stelt vast dat onze organisatie en processen voldoen aan een reeks onafhankelijk vastgestelde eisen en dat een onafhankelijke derde partij dit bevestigt. KIWA staat voor kwaliteit, betrouwbaarheid en vertrouwen.

Bio-Dynamics maakt ook deel uit van: ABDA en Biogasworld.

Bezoek de website van KIWA

Een internationale aanwezigheid.

Bio-Dynamics heeft kantoren in Nederland (Monostore) en in Engeland (Bio-Dynamics Tanks Ltd.). Met een gemotiveerd team van om en bij 250 mensen staan we klaar om projecten in heel Europa te bouwen.

Bezoek de website van Monostore

Een sterke geschiedenis en een solide groei:

2022

Bio-Dynamics groeit en verdubbelt zijn personeelsbestand en verhuist naar de ultramoderne kantoren in Wielsbeke.

2020

Bio-Dynamics verwerft Monostore met kantoren in het Verenigd Koninkrijk en Nederland, waarmee het zijn positieve positie op de Britse en Nederlandse markt consolideert.

2016

Biogas kent een 'boom' in Frankrijk. Bio-Dynamics wordt dé benchmark voor biogasprojecten, en realiseert groeipercentages met dubbele cijfers.

2013

Stijn Verfaillie (Aandeelhouder) vervoegt het bedrijf als Commercieel Directeur en zet zich sterk in voor de ontwikkeling van de Franse markt.

2011

Andy Vandekerckhove (Aandeelhouder) vervoegt het bedrijf en brengt zijn jarenlange expertise in de bouw van waterzuiveringsprojecten in.

2010

Wegens de groei verhuist het bedrijf naar een nieuwe locatie in Deinze, nabij Gent.

2009

Thomas van Damme (schoonzoon van Luc van Hyfte) treedt toe tot het familiebedrijf en richt zich op de groei en de veelbelovende biogassector.

2003

Bio-Dynamics wordt opgericht door Luc van Hyfte en richt zich voornamelijk op waterzuiverings- en mestopslagprojecten in België en Noord-Frankrijk.