Bio-Dynamics België
Deel van de Bio-Dynamics Groep

Bio-Dynamics (Hoofdkwartier)

Nijverheidstraat 28, 8710 Wielsbeke - België

+0032 (0)9 210 31 60
+0032 (0)9 210 31 65
info@bio-dynamics.be

Contact LinkedIn Downloads Actualiteit

Biogas: dé oplossing.

Biogas

Dankzij haar know-how is Bio-Dynamics een belangrijke speler geworden op het gebied van biogas, zowel voor landbouwmethanisatie-eenheden als voor industriële vergistingsinstallaties.

In een anaeroob vergistingssysteem wordt mest of ander organisch afval omgezet in methaangas. Dit gas kan vervolgens rechtstreeks aan het aardgasnet worden geleverd of via een generator worden omgezet in groene elektriciteit. Het opgewekte gas of de groene energie kan dan worden verkocht aan de plaatselijke gas- of energieleverancier. Het afval wordt zonder stank of verontreiniging vergist in een reeks tanks. Stortbeton is de duurzame en hoogwaardige oplossing voor de bouw van biogasprojecten.

Landbouw

Methanisering in de landbouw

In de landbouwsector zijn de meeste gebouwde biomethanisatie-eenheden ontworpen op bedrijfsschaal. Mest, de belangrijkste input, wordt vaak aangevuld met andere op het bedrijf beschikbare substraten (maïs, kaf, plantaardig afval, enz.). De bouw van vergisters en postvergisters voor biomethanisatie is een constante specialiteit van Bio-Dynamics.

Als expert op dit gebied en altijd op verzoek van de fabrikant of assembleur, past Bio-Dynamics zijn aanbod aan en bouwt betonnen vergisters zowel voor microvergistingsinstallaties als voor grotere installaties van 100 KW tot 1 MW.

Industrie

Industriële vergisting

De bouw van vergisters en postvergisters voor industriële toepassingen is ook een van de belangrijkste expertisegebieden van Bio-Dynamics. Deze eenheden zijn uitsluitend ontwikkeld voor grootschalige energieproductie, van S00kW tot 10MW en meer. Ze worden gevoed met allerlei inputs.

Op vraag van het studiebureau van de klant zorgt Bio-Dynamics ook voor de omliggende leidingen en pompen, houten dak, bekleding, druk- en vacuümkleppen, membranen, membraanniveau (gepatenteerd), schoepenmengers (gepatenteerd), mengers, biogasmotor en cogenerator, gecombineerde elektriciteit/warmteproductie, sturing en uitrusting, slotenmakerij, feeders, drogers.


Wenst u een afspraak?

Contacteer ons

Heeft u vragen over ons bedrijf en/of diensten? Neem gerust contact op.

Contactinfo